18 Απρίλιος, 2016

Ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτίου (on-line therapy)

 

 

Τι είναι η ψυχοθεραπεία μέσω ιντερνετ;

Η εποχή που διανύουμε είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή της τεχνολογίας, καθώς πλέον έχει εισβάλλει για τα καλά σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Παλαιότερα η τεχνολογία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται μέσα σε εξειδικευμένους τομείς και ήταν προνόμιο σχεδόν μόνο των επιστημόνων. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον. Ο μέσος άνθρωπος -μιλώντας πάντα για τον «Δυτικό Κόσμο»- είναι εξοικειωμένος σε κάποιο βαθμό με διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα, με αποκορύφωμα φυσικά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αυτή ακριβώς τη διείσδυση της τεχνολογίας καλείται να εκμεταλλευτεί στην παρούσα φάση η Ψυχολογία.

 

H on line ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική (Online Therapy), είναι ευρύτερα αναγνωρισμένη και απόλυτα αποδεκτή παρέμβαση με θεραπευτικό χαρακτήρα, στην οποία ο θεραπευτής παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική μέσω του διαδικτύου. Είναι πολύ διαδεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και με θεαματικά αποτελέσματα, μέσα από επίσης μεγάλη γκάμα ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκά.

Αποσκοπεί στο να παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικού χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας, σε άτομα όπου δεν έχουν την δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να χαλούν τον χρόνο τους και τα χρήματα τους σε μετακινήσεις ή επίσης σε άτομα τα οποία έχουν θέματα κινητικού χαρακτήρα, ή ακόμα έχουν την κατοικία σε απομακρυσμένα μέρη. Σε περιστατικά εκτάκτου χαρακτήρα, όπου τίθεται θέμα ζωής και υγείας σωματικού επιπέδου, χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση. Τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι κάποιες έντονες φοβίες, κρίσεις πανικού, καταθλιπτικές διαταραχές, περιστατικά τα οποία η δυνατότητα μετακίνησης είναι λιγοστή εως μηδαμινή. Η διαδικτυακή ψυχολογική υποστήριξη  σε τέτοιου είδους περιστατικά, μπορεί να αποτελέσει απόλυτα σωτήρια λύση.

Σε μια online συνεδρία μπορούν να θιγούν ζητήματα που σχετίζονται με άγχος, με όρια, με αλλαγές σε διατροφή και διάθεση, με οικογενειακές σχέσεις με διαπροσωπικές σχέσεις, διαζύγια, αυτονομία, στοχοθέτηση τρόπου ζωής κ.ο.κ. Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία δεν ενδείκνυται  για άτομα που έχουν θέματα σοβαρών κρίσεων από διάφορες ψυχολογικές διαταραχές.
Το Skype είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν χρεώνεται και μπορεί να επιτρέψει στην πραγματοποίηση κλήσεων χωρίς χρέωση, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου. Η εγκατάσταση Του Skype γίνεται με πολύ εύκολο και σύντομο τρόπο . Απλά κατεβάστε το, εγγραφείτε, και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να συνδεθείτε από την συσκευή την οποία διαθέτεται. Το θετικό αυτού του προγράμματος είναι ότι χαρακτηρίζεται από πολύ καλή ποιότητα ήχου, ευκρίνειας και μεγάλης ασφάλειας. Το πρόγραμμα Skype μπορείτε να το εφαρμόσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας απλώς με το να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : http://www.skype.com.      και κάνετε την video κλίση

Το όνομα στο Skype είναι : Varsamopoulou Anastasia

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθει video κλίση στο πρόγραμμα του Messenger ή Viber

Εν συνεχεία, θα έρθουμε σε επικοινωνία, για να καθορίσουμε την ώρα και τη μέρα για το ραντεβού της συνεδρίας.