28 Φεβρουάριος, 2018

Διαδικασία Διάγνωσης

 

ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : αφού έχει συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο των συμπτωμάτων Ερωτηματολόγιο Συμπτωμάτων Ίρλεν  και αφού έχει βρεθεί ότι υπάρχουν συμπτώματα του συνδρόμου, συνεχίζουμε στο  πρώτο επίπεδο  αξιολόγησης για την  αναγνώριση και ταυτοποίηση των προβλημάτων και εύρεση της κατάλληλης χρώματικής διαφάνειας.

Τα μέλη της οικογένειας αν θέλουν συμμετέχουν  στη διαδικασία αξιολόγησης. Το χρώμα (το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε άτομο) είναι το κλειδί για την επιτυχία του προγράμματος και μπορεί να προσδιοριστεί μόνο μετά από μια διαγνωστική εκτίμηση που εκτελείται από πιστοποιημένο επαγγελματία εκπαιδευμένο στη μέθοδο Irlen.

Αυτή η πρώτη συνεδρία  καθορίζει αν έχετε σύνδρομο Irlen και αν μπορεί να σας βοηθήσει με την τεχνολογία της έγχρωμης διαφάνειας  Irlen. Σε αυτή τη συνεδρία, καθορίζουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά σας και αν το χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις δυσκολίες σας.

Οι έχρωμες διαφάνειες χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές  και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωπους παγκοσμίως. Είναι οι μοναδικές χρωματιστές επικαλύψεις που υποστηρίζονται από περισσότερες από μία δεκαετίες επιστημονικής έρευνας και χρησιμοποιούνται από περισσότερες από 4.000 σχολικά συγκροτήμτα  παγκοσμίως.

Οι έγχρωμες επικαλύψεις είναι πιο αποτελεσματικές για τα άτομα των οποίων οι δυσκολίες απομονώνονται μόνο στην ανάγνωση. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη γραφή, μαθηματικά, αντίληψη βάθους, νυχτερινή οδήγηση ή το περιβάλλον, τα χρωματιστά φίλτρα (φοριούνται ως γυαλιά) θα είναι η καλύτερη επιλογή θεραπείας σας. Ωστόσο, οι χρωματιστές επικαλύψεις αποτελούν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να καθοριστεί αν η μέθοδος Irlen μπορεί να λειτουργήσει για εσάς και να σας προσφέρει την πρώτη σας εμπειρία με ανακούφιση.

Οι έγχρωμες επικαλύψεις μπορούν να σας βοηθήσουν

Βελτιώσετε την καθαρότητα και τη σταθερότητα του κειμένου
Να μειώσετε την καταπόνηση και την κόπωση
Να εξαλείψετε τους πονοκεφάλους
Να βελτιώσετε την κατανόηση
Να κάνετε την ανάγνωση πιο γρήγορα
Θα διαβάζετε περισσότερο και με άνεση

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ : το δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης  είναι μόνο για άτομα που παρουσιάζουν μέτρια έως σημαντική βελτίωση με τις χρωματιστές διαφάνεις που επιλέχθηκαν. Σε αυτήν την συνεδρία, στοχεύουμε στην διερεύνηση και επιλογή εκείνων των  μήκων  κύματος του φωτός που προκαλούν τα προβλήματά σας, χρησιμοποιώντας ως αντιστάθμισμα έναν απεριόριστο αριθμό συνδυασμών χρωματικών φίλτρων. Το χρωματικό φίλτρο που θα βρεθεί  φοριέται ως γυαλιά ή φακοί επαφής. Το χρώμα που φοριέται ως γυαλιά, δεν θα είναι το ίδιο με τη χρωματική διαφάνεια  επικάλυψης.  Εάν φοράτε γυαλιά διαφόρων οπτικών παθήσεων τα φίλτρα θα ενσωματωθούν σε αυτά . Εάν τα προβλήματά σας σχετίζονται με τον υπολογισμό μαθηματικών, την αντιγραφή, την αντίληψη βάθους, την ευαισθησία στο φως και τους πονοκεφάλους, τα χρωματιστά γυαλιά αποτελούν την καλύτερη επιλογή θεραπείας, διότι διορθώνουν τα προβλήματα τόσο στα κείμενα ανάγνωσης όσο και στο περιβάλλον.

Οι αξιολογήσεις για τον εντοπισμό των χρωματιστών φίλτρων  μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από Certified Irlen Diagnoscians / Clinics.

Οι έγχρωμοι φακοί που παρέχονται από τους οπτομέτρους και τους ειδικούς της όρασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων ανάγνωσης ΔΕΝ είναι οι ίδιες με τη μέθοδο Irlen. Αυτοί οι επαγγελματίες δεν έχουν τα κατάλληλα χρώματα ή τη διαγνωστική διαδικασία για την επιλογή χρώματος. Η ανακριβή επιλογή χρώματος μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους,  και κατακερματισμένη επεξεργασία των πληροφοριών του εγκεφάλου που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες στρεβλώσεις και προβλήματα ανάγνωσης.

Για τα άτομα που θέλουν ή χρειάζονται πιο ολοκληρωμένο φιλτράρισμα φωτός για να ανακουφίσουν τα προβλήματα που σχετίζονται τόσο με την εκτυπωμένη σελίδα όσο και με το περιβάλλον, τα Irlen Spectral Filters αποτελούν την απάντηση. Τα Irlen Spectral Filters είναι χρωματισμένα με ακρίβεια για κάθε άτομο, φιλτράροντας τα ακριβή μήκη κύματος του φωτός δημιουργώντας αντιληπτικές δυσκολίες.

Τα χρωματικά φίλτρα Ίρλεν μπορούν να βελτιώσουν τα προβλήματα:

Στην ανάγνωση
Με πονοκεφάλους και ημικρανίες
Αντίληψης του βάθους
Νυκτερινή οδήγηση
Αθλητικές επιδόσεις
Ευαισθησία φωτός
Αντιγραφή
Μαθηματικά
Μόνο ένας πιστοποιημένος και εκπαιδευμένος διαγνώστης   Irlen μπορεί να αναγνωρίσει τη βέλτιστη απόχρωση των χρωμάτων.

Οι έγχρωμοι φακοί που παρέχονται από τους οπτομέτρους και τους ειδικούς της όρασης για την αντιμετώπιση προβλημάτων ανάγνωσης ΔΕΝ είναι οι ίδιες με τη μέθοδο Irlen. Αυτοί οι επαγγελματίες δεν έχουν τα σωστά χρώματα ή τη διαγνωστική διαδικασία για την επιλογή χρώματος. Η ανακριβής επιλογή χρώματος μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, στέλεχος των ματιών και κατακερματισμένη επεξεργασία του εγκεφάλου που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες στρεβλώσεις και προβλήματα ανάγνωσης.

 

Η διάγνωση του συνδρόμου  Irlen είναι μια διαδικασία δύο σταδίων χωρίς να μπορεί να παραλειφθεί το πρώτο και να προχωρήσουμε στο δεύτερο!